Vragenuurtje


Het vragenuurtje van esthetica

We kregen het afgelopen esthetica-uur een paar vraagjes over kunst waar de leerkracht er twee uitkoos. Hier zijn mijn antwoorden op die twee vraagjes:


Zitten de gevoelens of autobiografie van de kunstenaar in zijn werk?

Zeker en vast. Er zitten volgens mij net heel veel emoties van de kunstenaar in zijn of haar werk. Anders zou alle kunst hetzelfde zijn. Iedereen heeft zijn eigen ingeving in een stuk. De dingen die een kunstenaar meemaakt zijn van groot belang in zijn werk. Wat iemand meemaakt, gaat die persoon verwerken in zijn kunstwerk. Bij een mooie periode zal de kunst vrolijkheid, plezier, kleur uitstralen. Bij een slechte periode zal je dat ook merken, het zal eerder donker en sereen zijn. De autobiografie zit ook zeker in zijn werk. Zo zullen mensen die iets erg hebben meege
maakt, dat ook verwerken in hun kunst.

Dient kunst zich aan regels te houden?

Absoluut niet. Volgens mij is kunst net het verleggen van grenzen of die overschrijden. De kunstenaars leggen er hun emoties en gevoelens in, en dat is net wat de kunst zo prachtig maakt. Er zit veel variatie in verschillende kunstwerken en hier zijn geen limieten, regels om te volgen. Diversiteit is belangrijk bij kunst.Hier zie je twee goede voorbeelden. Het linkse kunstwerk is zeer modern en er worden veel kleuren door elkaar gebruikt. Op de rechtse afbeelding zie je dan een veel realistischer beeld van vroeger waar de kleuren op een strikte manier worden gebruikt en veel minder uitgesproken zijn. Kunst dient zich dus echt niet aan regels te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten